FÖRDJUPA DINA KUNSKAPER INOM MINDFULNESS

VART DU ÄN GÅR ÄR DU DÄR – medveten närvaro i vardagen

Jon Kabat Zinn

MINDFULNESS I VARDAGEN – vägar till medveten närvaro

Ola Schenström

En vackert skriven bok som beskriver grunden till mindfulness och handfasta tips. Varje avsnitt avslutas med en konkret övning.  Vart du än går är du där är skriven av Jon Kabat Zinn, forskaren som myntade begreppet mindfulness och skapade den första(och fortfarande aktuella) 8-veckors kursen på 70-talet.
Denna bok innehåller allt du behöver veta om mindfulness. En mycket bra bok som tål att läsas om flera gånger. Ola är läkare i botten och grundare till Mindfulnesscenter.  Mindfulness i vardagen innehåller också en CD med klassiska övningar.

MINDFULNESS – ÖGONBLICKENS UNDER

Thich Naht Hanh

MINDFULNESS I HJÄRNAN

Åsa Nilsonne

Mindfulness – ögonblickens under är en vacker, lättläst och tänkvärd bok som bäst avnjuts i relativt korta kapitel, perfekt semesterläsning. Buddhistiska råd varvas med filosofiska funderingar.
 Mindfulness i hjärnan är en intressant och reflekterande bok om mindfulness. Lättläst och insiktsfull av Åsa; psykiater och senior professor i medicinsk psykologi vid Karolinska Institutet i Stockholm. Hon skapar en karaktär för att illustrera hur mindfulness kan appliceras i vardagen.

SÖK INOM DIG SJÄLV- den oväntade vägen till framgång, lycka(och fred på jorden) 

Chade-Meng Tan

MINDFUL WORK- how meditation is changing business from the inside out

David Gelles

Sök inom dig själv är en bok skriven av Chade, en optimistisk man som delar med sig av mindfulness på ett lättsamt och okomplicerat sätt, på sitt lättsamma, okomplicerade sätt. Om den filosofiska delen av mindfulness känns svår att ta till sig, så är detta en perfekt bok att läsa.
David är ekonomijournalist på New York Times som delar med sig av sin egen och andras mindfulnessresa. I Mindful work beskriver han hur olika amerikanska företag applicerar mindfulness. Mindful work  finns endast på engelska än så länge.

FOKUS PÅ JOBBET: träna din hjärna med mindfulness för mer fokus, effektivitet och glädje 

Sara Hultman, Martin Ström

MINDFUL EATING

Elin Borg

Fokus på jobbet illustrerar flera olika personliga berättelser som många säkert känner igen sig i. Rakt på sak, lättläst och enkelt att hoppa mellan olika kapitel, även några direkt coachande tips.
Mindfulness tillämpas på många olika delar i livet, mindful eating är ett. Mindful eating är en praktisk handbok som går att använda från dag 1 med raka, enkla tips om hur du kan tänka och göra vecka för vecka. Mindful eating är lätt att förstå.